De nieuwe Gmail-functies van Google en hoe u deze het beste kunt gebruiken

 Dit jaar krijgen de 1,4 miljard gebruikers van Gmail hun eerste grote upgrade sinds 2011. Van een baanbrekende 'snooze-e-mail'-functie tot de opwindende optie om verzonden berichten' zelfvernietigend 'te maken, we bespreken de belangrijkste functies van de nieuwe Gmail upgrade.

De nieuwe Gmail-functies zijn in feite beschikbaar sinds 25 maart als u zich vroeg wilt aanmelden. Gmail zal zijn gebruikers de komende maanden op de hoogte blijven stellen van de upgrade, voordat het uiteindelijk verplicht wordt en het oude Gmail voorgoed stopzet. Met andere woorden, u kunt net zo goed alle veranderingen opfrissen die u van 's werelds populairste e-mailprovider mag verwachten.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die u kunt verwachten van de nieuwe Gmail-functies, plus hoe u ze praktisch kunt gebruiken in uw eigen inbox:

De Google Apps-zijbalk

Wat het doet

De nieuwe Gmail heeft een inklapbare zijbalk aan de rechterkant. Dit zijpaneel kan een onbeperkt aantal apps van derden bevatten, evenals klassieke Google-functies, zoals de Agenda-app, hierboven afgebeeld.

Hoe u het kunt gebruiken

Het idee is dat je verschillende taken op een meer gestroomlijnde manier kunt voltooien, zonder de onderbreking van het constant verlaten van het Gmail-tabblad. Of u nu een evenement aan uw agenda moet toevoegen, aantekeningen moet maken over een belangrijke e-mail van een klant of uw takenlijst moet bijwerken, het is altijd binnen handbereik.

Zelfvernietigende e-mails (vertrouwelijke modus)

Wat het doet

De "vertrouwelijke modus" van Google is misschien wel de meest spetterende nieuwe toevoeging die afkomstig is van de reeks nieuwe Gmail-functies van Google. Hiermee kunnen gebruikers een vervaldatum instellen voor een e-mail, of deze zelfvernietigen met een handmatige optie. Eenmaal vernietigd, verdwijnt de e-mail uit de inbox van de ontvanger.

De vertrouwelijke modus staat niet alleen zelfvernietiging toe als een optie. Afzenders kunnen ook een tweefactorauthenticatie toevoegen door de ontvanger te vragen een sms-toegangscode in te voeren die ze op hun verbonden telefoonnummer zullen ontvangen. Met deze modus kunnen afzenders ervoor zorgen dat de ontvanger van een e-mail de e-mail niet kan doorsturen, downloaden, afdrukken of zelfs kopiëren. De vertrouwelijke modus zal waarschijnlijk niets kunnen doen aan schermopnamen, dus uw e-mails zullen nog niet gegarandeerd verdwijnen.

Offline ondersteuning

Wat het doet

Een ander groot kenmerk van de Gmail-update van 2018: native offline ondersteuning. Een veelgehoorde klacht onder het oude Gmail-formaat was het volledige onvermogen om zelfs maar een oude e-mail te openen zonder internetverbinding. Nu kunt u in uw inbox zoeken of een nieuwe e-mail opstellen, zelfs zonder internetverbinding. Het is geen magie, dus je kunt nog steeds geen e-mails verzenden of ontvangen, maar je kunt al het andere doen.

Als je een vraag hebt over Gmail, bezoek dan onze website Gmail Ondersteuning Nederland.

Post a Comment

0 Comments