Nieuwe Gmail met Google Chat-tabbladen worden uitgerold voor gratis accounts. Hier leest u hoe u dit kunt inschakelen

Vorig jaar kondigde Google aan dat in de toekomst van Gmail Chat-berichten en groepsruimten zullen toetreden tot de bestaande Meet-integratie van videogesprekken. Dit is al beschikbaar voor zakelijke Workspace-gebruikers, en Google staat nu toe dat persoonlijke Gmail-accounts deze 'geïntegreerde werkruimte' krijgen.

Deze fusie komt omdat Google van Gmail uw nieuwe 'thuis voor werk' wil maken. Het doel is om gebruikers alles op één pagina te laten doen zonder steeds tussen andere tabbladen te hoeven schakelen. Aangezien Gmail waarschijnlijk op uw desktop is geopend, integreert Google daar alles.

Gmail heeft nu vier hoofdsecties. "Mail" en "Meet" bestaan de afgelopen maanden. "Chat" is waar u individuele en kleine groepen berichten kunt sturen, terwijl "Rooms" - net als hun Slack-equivalenten - gewijd zijn aan grotere gesprekken met gedeelde chat, bestanden en taken.

Dit manifesteert zich als een onderste balk met vier tabbladen op Android, terwijl de Gmail-zijbalk op internet is opgesplitst in vier secties. Ze worden standaard weergegeven, maar kunnen snel worden verborgen door op de punthaak te klikken. Als u op een "Chat" tikt, wordt dat gesprek in de rechterbenedenhoek van uw scherm geopend. Ruimten worden op volledig scherm geopend en vervangen de standaardlijst met berichten. Zoals hieronder te zien is, is een functie die "in de toekomst" komt, de mogelijkheid om Picture-in-Picture Meet-oproepen in Gmail te houden.

De functionaliteit van deze twee nieuwe tabbladen is identiek aan de zelfstandige Google Chat-app, waarbij gebruikers de speciale client kunnen verwijderen. Naast de zoekbalk, die nu zowel "mail als chat" kan opzoeken, staat op internet een statusindicator (Automatisch, Niet storen, Instellen als afwezig), met deze bedieningselementen in de Gmail-navigatielade op mobiel. Andere wijzigingen zijn onder meer bijgewerkte "contour" -pictogramontwerpen in de hele webinterface.

Veel gratis persoonlijke Google-accounts kunnen tegenwoordig de nieuwe Gmail met Chat inschakelen op zowel Android als internet. Deze ervaring is nog niet beschikbaar voor de iOS-applicatie. Enterprise-accounts hebben de toestemming van hun beheerders nodig. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Gmail heeft geïnstalleerd vanuit de Play Store om aan de slag te gaan, waarbij Google waarschuwt dat "u mogelijk bugs en andere problemen ondervindt".

Om toegang te krijgen, moet u Chat "Early Access" inschakelen op elk van uw Android-apparaten en internet, evenals op Google-accounts. Activeren op één brengt de nieuwe ervaring niet naar al uw Gmail-instanties.


Nieuwe Gmail inschakelen met Chat, Rooms

Android

Open Instellingen (onderaan de navigatielade)

Tik op persoonlijk Gmail-account

Selecteer onder Algemeen 'Chat (Early Access)'

Klik op 'Probeer het'

Gmail-app wordt opnieuw gestart met zelfstudie en prompt om meldingen uit te schakelen van de zelfstandige Google Chat-app (indien geïnstalleerd)

als je een vraag of probleem hebt, bezoek dan onze website Gmail klantenservice nummer Nederland

Post a Comment

0 Comments