Kan malware e-mail verzenden?

Malware kan uw e-mailaccount kapen door het te gebruiken om berichten naar elk contact in uw adresboek te sturen. Deze berichten kunnen commerciële spam of zelfs bedreigingen bevatten. E-mail van malware wordt niet alleen naar uw vrienden en buren gestuurd. Volgens Symantec, een toonaangevend bedrijf op het gebied van beveiligingssoftware, heeft malware bedreigingen gestuurd naar overheidswebsites over massamoord, bomaanvallen van luchtvaartmaatschappijen en schoolaanvallen.

Soorten malware

Malware die ongevraagde spam-e-mail verstuurt, heeft vaak tot doel uw e-mailclient te gebruiken om gratis advertenties naar uw contacten te sturen. Er zijn verschillende soorten malware die e-mail kunnen verzenden op een geïnfecteerd systeem. Bots, Trojaanse paarden, virussen en een subset van een virus dat bekend staat als een worm, kunnen e-mailberichten verzenden naar geïnfecteerde computers. Een worm kan zichzelf als bijlage bij een e-mailbericht kopiëren en zichzelf zo naar al uw contacten sturen.

Bescherming tegen malware

Voor betere bescherming tegen malware die zichzelf op uw computer installeert, schaft u een complete beveiligingsoplossing aan die antivirus-, firewall- en antimalwareprogramma's in één suite omvat. Norton, TrendMicro en McAfee bieden alles-in-één beveiligingssuites. Houd bovendien uw Windows-computersoftware up-to-date. Windows Update brengt regelmatig patches en fixes uit voor nieuwe, grootschalige infecties; Door de nieuwste updates te installeren, kunt u uw computer beter beschermen. Sommige hardwaregebaseerde firewalls die als onderdeel van uw router worden geleverd, bieden mogelijk ook basisbescherming, maar hardwarematige firewalls stoppen over het algemeen alleen inkomende verbindingen

Malware verwijderen

Malware kan worden verwijderd, maar in sommige gevallen kan het permanente schade aan uw systeem toebrengen. Als u de exacte dag en tijd kunt identificeren waarop malware uw systeem begon te beïnvloeden, kunt u met Systeemherstel snel uw systeem herstellen en de malware verwijderen. Voor meer verraderlijke infecties verwijdert u de meeste bedreigingen door een virusscan uit te voeren, een hulpprogramma voor het verwijderen van rootkits en ervoor te zorgen dat uw systeem up-to-date is. TrendMicro en Microsoft bieden beide antivirusprogramma's en tools voor het verwijderen van malware. Bovendien kunt u uw computer immuun maken tegen vele bedreigingen door een gratis programma voor het verwijderen van spyware te downloaden, zoals SpyBot - Zoek en vernietig.

Bezoek onze website als u een probleem of vraag heeft Gmail contact

Post a Comment

0 Comments