Google: deze update betekent dat Gmail nu deze vier dingen in één is

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Gmail-ervaring op internet en, voorlopig, alleen Android, dat Gmail wil veranderen in een geïntegreerde werkruimte voor videovergaderingen, chatten en het delen van bestanden.

Zoals Google de dingen ziet, bestaat Gmail nu uit vier afzonderlijke componenten, te weten Mail, Rooms, Chat en Meet. De laatste twee componenten zijn de antwoorden van Google op rivalen zoals Zoom-videoconferenties, Slack-chat en de Microsoft Teams-samenwerkingsruimte.


Voor Google lijkt het gebruik van Gmail het logische platform om Rooms, Chat en Meet te promoten in een tijd waarin werken op afstand waarschijnlijk de norm zal blijven voor veel kantoormedewerkers in de nabije toekomst.

Google introduceert de nieuwe geïntegreerde Gmail-ervaring nu voor G Suite-gebruikers op internet en Android. Het nieuwe formaat komt ook naar Apple iOS-apparaten, maar Google heeft geen tijdlijn bekendgemaakt.

"Met deze lancering kun je ook een document openen en samen met je team bewerken zonder Gmail te verlaten. Dit maakt het gemakkelijker voor je om rechtstreeks samen te werken binnen de context van waar je op dat moment aan het werk bent. , "Zei Google in blogpost.

Google belooft dat Gmail dezelfde vertrouwde service blijft die mensen kennen, terwijl Chat (voorheen Hangouts) bedoeld is om berichten naar individuen en groepen te sturen. Rooms biedt "ruimtes met gedeelde chat, bestanden en taken om groepen te helpen gemakkelijker aan projecten te werken". Meet is ondertussen het antwoord van Google op Zoom.

Bovendien stelt de update werknemers in staat een document te openen en eraan samen te werken zonder Gmail te verlaten, waardoor Gmail de enige werkruimte wordt voor werknemers bij G Suite-klanten.

Google heeft onlangs 11 nieuwe beveiligingsfuncties aangekondigd voor Gmail, Chat en Meet.

• Snooze: laat berichten een tijdje op pauze - en stil - staan.

• Meldingen met hoge prioriteit: nieuwe markeringen voor belangrijke dingen.

• Nudge: vergeten e-mails worden gepusht.

• Afmelden: SPAM-e-mails met meer enthousiasme vasthouden.

Hierboven ziet u een korte lijst van elk van de nieuwe functies die nu volledig van kracht zijn in Gmail op de desktop in webbrowsers. Als je hier een functie ziet die je nog niet in je Gmail-app hebt, kun je gewoon chillen! De hele kreng zal eerder dan later naar de massa worden gebracht!

als je een probleem of vraag hebt, bezoek dan onze website Gmail telefoonnummer

Post a Comment

0 Comments